Millainen kesämökki käy kaupaksi vuonna 2023? 

Mukavuus myy, mutta vaatimattomuudellekin on edelleen ostajansa. Listasimme suuren mökkibuumin jälkeisiä tärppejä. 

Jo muutamia vuosia kysytyimpiä mökkejä ovat olleet niin sanotut kakkoskodit: esimerkiksi juoksevalla vedellä, sähköllä, suihkulla ja muilla mukavuuksilla varustetut, suhteellisen remonttivapaat rantakohteet noin 1–1,5 tunnin ajomatkan päässä varsinaisesta asuinpaikasta. Pääkaupunkiseudulla asuvat mökkeilijät ovat tosin valmiita ajamaan kauemmaksikin.

Myös ilman mukavuuksia oleville mökeille on kysyntää, mutta niiden myyntiaika voi olla hiukan pidempi kuin varustelluissa kilpailijoissaan. Jos mökki on esimerkiksi sähkötön, monet ajattelevat sen mahdollisuudeksi todelliseen irtiottoon arjesta.

Ihanan uniikkia – Korosta ainutlaatuisia piirteitä

Idyllinen rantamaisema, helppokulkuinen sijainti, mahtavat mustikka-apajat: jokainen mökki ympäristöineen on ainutlaatuinen, ja tämä on tuotava mahdollisimman tarkkaan esiin kuvin ja tekstein sekä mahdollisuuksien mukaan myös videoin. 

Potentiaalinen ostaja on koukutettava nopeasti, ja monikanavainen sekä -mediainen viestintä on tässä tarpeen. 

Valjasta siis sosiaalisen median voima: useampi kohteemme on löytänyt uuden omistajansa nimenomaan somessa tehdyn mainonnan tai postausten ansiosta.

Miksi mökkini ei kelpaa?

Jos mökki ei myy, on syy useimmiten liian korkeassa hinnassa. Myös pihan ja rakennusten kunnosta näkyvä työn määrä (niin sanottu remonttivelka) on omiaan karkottamaan ostajia. 

Kuvia ei kannata kuitenkaan kaunistella, sillä totuus tulee ilmi viimeistään ostajaehdokkaan saapuessa pihaan – eikä harhaanjohtavien kuvien aiheuttama pettymys ole omiaan herättämään ostohaluja.

Kuten alussa todettua, pyri siis korostamaan mökin parhaita puolia, mutta älä piilottele kokonaisuutta. Kaikenlaiselle mökille on ostajansa, hänet pitää vain tavoittaa. 

Osaava välittäjä, parempi hinta

Pätevän kiinteistönvälittäjän käyttäminen mökin myynnissä korreloi yleensä suoraan mökistä saatavan summan kanssa. 

Kiinteistönvälittäjä tuntee alueen markkinatilanteen ja hinnoittelee mökkisi sen mukaan, realistisesti – parhaan mahdollisen hintatason mukaisesti. Välittäjää käytettäessä kohde menee keskimäärin nopeammin kaupaksi, sillä hän osaa tuoda sen parhaat puolet esiin ja hyödyntää laajoja markkinointiverkostojaan, sekä tavoittaa myös piileviä, potentiaalisia ostajia. 

Kun myyntiprosessia luotsaa kiinteistönvälittäjä, voit olla varma oikeudellisten ja hallinnollisten asioiden täyttymisestä. Välittäjä varmistaa, että lailliset vaatimukset toteutuvat kaupan molempien osapuolien kannalta oikein. 

Mökkikauppa on sydämen valintaa

Vapaa-ajan asuntojen kaupassa tunteella on usein jopa enemmän painoarvoa kuin asuntokaupassa. Kun saapuu omalta tuntuvan maiseman äärelle, jotakin sydänalassa läikähtää.

Meidän tehtävämme on johdattaa oikea ihminen oikealle ovelle.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous