Mistä kiinteistönvälittäjän kulurakenne muodostuu?

Mikäli kiinteistönvälittäjien kulurakenne ja työ eivät ole selvät, voi heidän veloittamansa korvaus tuntua äkkiseltään korkealta. Korvauksissa ja välittäjissä on valtavasti eroa, ja siksi kiinteistönvälittäjän pätevyydestä ja aktiivisuudesta riippuu, paljonko saat rahallesi vastinetta.

Parhaat kiinteistönvälittäjät ovat rahanarvoinen etu, kun olet myymässä tai ostamassa asuntoa. Tällöin heillä on suuri vastuu koko myyntiprosessista, sopivien ostajien ja tarjousten kartoittamisesta sekä lainedellyttämien paperitöiden tekemisestä.

Tehtävään lukeutuu valtava määrä muuta työtä kuin vain oven avaaminen näyttöpäivänä. Käydäänpä seuraavaksi tärkeimmät läpi, niin osaat odottaa niitä myös omalta välittäjältäsi!

Tutustu välittäjiimme>>

Kiinteistönvälittäjä huolehtii puolestasi kaikesta paperityöstä ja sen lainmukaisuudesta

Asunnon myyntiin liittyy paljon taustatietojen selvittelyä ja dokumenttien keräämistä. Laillistettu kiinteistönvälittäjä huolehtii puolestasi, että kaikki tehdään lain mukaan ja ostaja saadaan vakuutettua. Näin kaupanteko ei jumiudu tai pahimmillaan keskeydy jo pankissa istuttaessa, kun asiakirjoja ei ole jäänyt valmistelematta.

Kun myynti ja osto tehdään pätevyyden omaavan kiinteistönvälittäjän kanssa, voit olla rauhallisin mielin myös kauppojen jälkeen. Ostajana tai myyjänä sinun ei tarvitse pohtia, jäikö jotain oleellista selvittämättä, tai oliko käytetty dokumentti varmasti oikeanlainen.

Kiinteistönvälittäjä huolehtii puolestasi siis kaikista dokumenteista, kuten panttikirjoista, osakekirjoista ja kauppakirjoista. Hän on toimeksiannon aikana lain mukaan selonteko- ja tiedonantovelvollinen. Voit siis luottaa siihen, että saat kaiken tarvittavan tiedon sekä myyjänä että ostajana.

Kiinteistönvälittäjä vastaa valokuvauksesta, tehokkaasta markkinoinnista ja näytöistä

Asuntokaupassa ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Sen vuoksi sinun ei kannata lähteä aivan kevyin perustein kokeilemaan asuntosi omatoimista myymistä, sillä pitkään ilmoituksissa ollut asunto pahimmillaan vääränlaisella myyntihinnalla syö kohteesi arvoa myös seuraavissa ilmoituksissa.

Kun annat kohteesi suoraan osaavan välittäjän hoidettavaksi, asuntosi niin sanottu lanseeraus tehdään ammattimaisesti ja erottuvasti. Kiinteistönvälittäjä käyttää ammattivalokuvaajaa, vastaa markkinoinnin suunnittelusta ja kohdentamisesta monikanavaisesti sekä sopii ja järjestää näytöt sinulle ja potentiaalisille ostajillesi sopivina ajankohtina.

Tämä kaikki vaatii luonnollisesti paljon järjestelyä ja yhteydenpitoa, mutta välittäjän ansiosta pääset itse helpommalla.

Kiinteistönvälittäjä vastaa asiakkaasi kysymyksiin ja toimii pätevänä neuvottelijana

Kun sopivia ostajaehdokkaita alkaa löytyä, suurin työ yleensä vasta alkaa. Asunnon ostajat ovat tänä päivänä hyvin tiedostavia kuluttajia ja heillä on paljon kysymyksiä. Mitä nopeammin, kattavammin ja vakuuttavammin he saavat vastauksia kysymyksiinsä, sitä todennäköisemmin heidän ostohalunsa kasvavat.

Kiinteistönvälittäjä on tässä vaiheessa omalla mukavuusalueellaan. Hän toimii ostajaehdokkaiden niin sanottuna asiakaspalvelijana olemalla tavoitettavissa, ottamalla vastaan lisäselvityspyyntöjä sekä tarjoamalla kattavat vastaukset ja etenemisehdotukset ripeästi.

Kokenut kiinteistönvälittäjä on nähnyt myös niin sanottuja haastavia tilanteita. Hän siis tietää miten neuvotteluja kannattaa edistää, vaikka jotain yllättävää osuisi matkan varrelle.

Saat kohteellesi todennäköisesti paremman myyntihinnan ja lyöt kaupat lukkoon nopeammin

Moni asunnon ostaja asioi mielellään pätevän kiinteistönvälittäjän kautta. Tällöin he luottavat todennäköisemmin siihen, että kohde on oikein hinnoiteltu ja siitä on saatavilla kaikki tarvittava tieto – nimenomaan puolueettomasti. Kiinteistönvälittäjän kautta asioiminen koetaan ostajan näkökulmasta usein myös kaikkein sujuvimmaksi.

Kokenut välittäjä osaa arvioida kohteesi lopullisen myyntihinnan. Tällöin vältät sen riskin, että myyt asuntosi alihintaan tai nakerrat sen arvoa ja pitkität myyntiprosessia pyytämällä aluksi aivan liikaa.

Kun kohde on saatu markkinointiin ja myynti-ilmoituksiin, osaava välittäjä varmistaa puolestasi ripeän etenemisen. Kyseessä on hänen päivätyönsä, johon hän asettaa sillä hetkellä täyden fokuksensa. Näin et joudu itse pohtimaan pahimmillaan oman päivätyösi ohessa asunnon myynnin edistämistä ja siihen liittyviä toimia.

Lisäksi: kiinteistönvälittäjillämme on vahva aluetuntemus ja valmiiksi laajat verkostot

Kiinteistönvälittäjän sujuva palvelu ja mahdollisuus tehdä nopeammat kaupat liittyvät vahvasti myös siihen, että hänellä on valmiiksi laajat verkostot ja kontaktit. Listoilla ja tiedossa voi olla jo valmiiksi sopivia ostajaehdokkaita, jotka asioivat mieluiten juuri välittäjän kautta.

Alueensa hyvin tunteva välittäjä tietää myös tarkkaan vallitsevan hintatason ja hänellä on verkostot, joiden avulla tarvittavat taustaselvitykset onnistuu kerätä ripeästi. Käytännössä myyntiprojektillesi aukeaa kokonainen ketju ammattilaisverkostoa, mikä edistää asuntosi myyntiä sekä tekee potentiaalisten ostajien löytämisestä todennäköisempää. Näin kiinteistönvälitys meillä Enbergillä toimii.

Yhteenveto: osaava kiinteistönvälittäjä on rahanarvoinen etu

Kiinteistönvälittäjää valitessa ei kannatta tuijottaa vain edullisinta hintaa tai korkeinta myyntilupausta. Ainoastaan osaava välittäjä käy lopulta kaikkein kannattavimmaksi vaihtoehdoksi.

Et varmasti halua maksaa mitään kokemattomasta tai passiivisesti välittäjästä, vaan ainoastaan 100 % työhönsä ja tavoitteeseensa paneutuvasta ammattilaisesta. Näin saat parhaimmillaan paremman hinnan asunnostasi nopeammalla aikataululla, mikä käy loppupeleissä itsellesi kannattavammaksi sekä säästää omia hermojasi myynnin aikana sekä pitkälle sen jälkeen.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous