Aika nostaa malja! 30 vuotta kiinteistönvälitystä Enbergin tapaan

Kun Jari Enberg ja Marjut Marjomaa-Nyyssönen perustivat oman kiinteistövälitysfirman Jyväskylään vuonna 1993, Suomi paini laman kurimuksessa. Seuraavana vuonna Asuntopörssin kannessa komeili tuttu kaksikko: pidettyjen välittäjien käsien kautta oli jo ensimmäisen toimintavuoden aikana kulkenut huimat 160 asuntoa! 

Aito intohimo ja sitoutuminen alaan kantoivat läpi haastavampienkin aikojen. Nyt, 30 vuotta myöhemmin, Kiinteistönvälitys Enberg Oy LKV on tunnettu, palkittu ja maineikas – ja jälleen uuden edessä. 

Juhlavuosi aloittaa uuden aikakauden 

Kiinteistöneuvoksen arvonimellä tunnustettu Jari ja pian perustamisen jälkeen myöskin yrityksen ohjaimiin tarttunut Hannele Enberg ovat olleet Enberg LKV:n sydän jo vuosikymmenten ajan. Mutta tiesitkö, että muutoksen tuulet ovat itse asiassa puhaltaneet jo jonkin aikaa Enbergin käytävillä?

Jo nelisen vuotta sitten nuorempi polvi otti vetovastuun yrityksestä, kun Erika Enberg astui isänsä suuriin saappaisiin. Pari vuotta sitten Jari myi osuutensa Mikko Laurilalle, ja tänä päivänä perinteikkään yrityksen osakkaina ovat Erikan ja Mikon lisäksi tasaosuuksin Terhi Enberg sekä Jake Vitikainen. 

Hannele jäi eläkkeelle toukokuun lopulla, ja Jari seuraa häntä myöhemmin, “kolmekymppisten” jälkeen. Enberg LKV on kuitenkin omistajanvaihdoksenkin jälkeen varsinainen perheyritys – kesäkuussa remmiin hyppäsi myös kolmas tytär Annika ja Jari toimii edelleen alalla ja yrityksen hallituksen puheenjohtajan roolissa. 

Vaikka Enberg LKV:n koetaan henkilöityneen Jariin, uudempi johtoporras on jatkanut toimintaa – näinä hieman haastavampinakin vuosina – yhtä vahvalla otteella perustajan siirtyessä vaiheittain taustajoukkoja kohti. Osakasnelikko katsoo rohkeasti tulevaisuuteen: jatkossa Enbergin kokenutta välittäjäriviä tulee todennäköisesti täydentämään muutama osaaja lisää. 

Rakeisesta valokuvasta virtuaaliseen asuntonäyttöön

Vuoden kiinteistövälitysyritykseksikin valittu Enberg on välittänyt aina kaikentyyppisiä asuntoja ja kiinteistöjä kerrostaloyksiöistä kartanoihin. Siinä missä kiinteistönvälittäjää ei enää sido tiukka pukukoodi tai asuntonäyttelyyn mennä rakeisen valokuvan ja muutaman rivin kuvauksen perusteella, on kaupankäynti muuttunut teknisemmäksi ja kasvottomammaksi.   

Teknologian murros on tuonut mukanaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia koko alalle. Internetin ja sosiaalisen median rooli asuntojen markkinoinnissa korostuu aikana, jolloin asiakkaat kaipaavat tarkkaa tietoa kohteista ennen päätöstä lähteä näyttöön. Yhä useampi kohde myydäänkin pelkästään netti-ilmoitusten perusteella.

Vaikka teknologia on muuttanut monia käytäntöjä, Jari Enberg korostaa, että kiinteistönvälityksen ydin on pysynyt samana. Ihmiset etsivät edelleen unelmiensa koteja, ja välittäjät ovat avainasemassa auttamassa heitä löytämään ne.

Tuulet muuttuvat, arvopohja säilyy

Kiinteistönvälitys Enberg Oy LKV on osoittanut vuosien varrella sitoutumisensa asiakkaisiinsa korkeaa ammattitaitoa ylläpitäen. Yrityksen menestys kertoo paitsi sen perustajien näkemyksellisyydestä myös koko tiimin intohimosta ja pyrkimyksestä ylittää asiakkaan odotukset joka kerta. Enbergin uusi sukupolvi tulee luotsaamaan yritystä eteenpäin samoja ihmisläheisiä arvoja ja toimintatapoja vaalien. 

Kuten jo Kiinteistövälitys Marjomaa & Enberg Oy LKV:n ensimmäisessä lehtimainoksessa julistettiin: ”onnistutaan yhdessä”. 

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous