Taulun Kartano, Toivakka

Tauluntie 596, Toivakka

Tervetuloa historialliseen ja lämminhenkiseen Taulun Kartanoon.

Tämä Keski-Suomen ja Etelä-Savon rajamailla, Toivakan Kankaisten kylässä sijaitseva tila juontaa juurensa aina vuoteen 1849 asti, jolloin Kruunulle erotetulle liikamaalle perustettiin Taulun tila, joka oli valtion omistuksessa aina 1940-luvulle asti, kunnes tilalla vuokralla ollut isäntä sen itselleen lunasti. Tämän isännän suvun omistuksessa tila oli viiden sukupolven ajan ja sen aikana talo muutti muotoaan ja käyttötarkoitustaan aina tarpeen mukaan, toimien niin kouluna, postina kuin kauppanakin. Kauppatoiminta Taululla hiljeni 1970-luvun alun jälkeen ja rakennukset jäivät rapistumaan, kunnes 2000-luvun alkupuolella tila löysi uudet omistajansa ja rakennukset remontoitiin vanhaa kunnioittaen uuteen loistoonsa.

Taulun tilalla sijaitseva Kartanon päärakennus ja Wäentalo ovat käyneet läpi perusteellisen muodonmuutoksen, säilyttäen kuitenkin alkuperäisen hirsirunkonsa ja tunnelmansa. Kaikki vanha on rungon ympäriltä purettu ja uudelleen rakennettu, sekä kaikki tekniikka on päivitetty vastaamaan nykyisiä tarpeita ja vaatimuksia. Kartanon päärakennuksessa on kartanoromantiikkaa huokuva juhlasali 60 hengelle, kahdeksan viehättävää majoitushuonetta kylpyhuoneineen, korkeatasoinen ravintolakeittiö, sekä takkahuone saunaosastoineen ja sisäporeammeineen. 1900-luvun alun Jugend-henkeä, sekä talonpoikaistunnelmaa tarjoavassa Wäentalossa voit järjestää suuremmankin tilaisuuden, sillä saliin mahtuu juhlimaan jopa 150 vierasta ja sen yläkerrasta löytyy viisi majoitushuonetta lisää. Lisätilan tarpeesta remontoitiin myös alun perin 1900-luvulla rakennettu vanha aittarakennus kolmeksi majoitushuoneeksi omine kylpyhuoneineen. Varastotilaakin on yllin kyllin, sillä pihapiiristä löytyy myös iso ulkovarasto- ja makasiinirakennus.

Päärakennukselta muutaman sadan metrin päässä, omassa rannassa sijaitseva, vanhoista hirsistä rakennettu perinteinen savusauna vie 1800-luvun savupirttien aikakaudelle ja tarjoaa unohtumattoman saunaelämyksen. Saunomisen lomassa voit nauttia pirtissä olevan valtavan takan lämmöstä ja savuisten hirsiseinien tuomasta hämyisestä tunnelmasta, tai pulahtaa lämpimään paljuun terassilla, jossa voi myös pikkuruisen tynnyrisaunan löylyistä nauttia. Mikäli kaipaa viilennystä kesäkuumalle, on oman rannan laiturilta helppo pulahtaa järveen vilvoittelemaan. Täällä voit kokea aitoa suomalaista järvimaisemaa ja nauttia luonnon rauhasta. Kulttuuriakin täällä voi harjoittaa, sillä rannalta pikkutietä pitkin pääset riihelle, joka puolestaan tarjoaa upeat puitteet vaikkapa kesäteatterille.

Taulun kartano toimii maaseutumatkailukohteena ja onkin ollut suosittu paikka erityisesti lomaa viettävien ja kokoustavien ryhmien keskuudessa, jotka haluavat paeta arkea luonnonhelmaan ja nauttia sen hiljaisuudesta. Kartano sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja sinne on helppo tulla, mutta lähteminen täältä on vaikeaa, sillä niin mahdottoman upea miljöö se kaikkinensa on, että moni haluaisi tulla jäädäkseen! Valtavan ison työn jälkeen omistajat ovat päässet Kartanon tarjoamista puitteista nauttimaan ja sen vieraille myös tuon tunteen jakamaan, mutta nyt on kuitenkin aika jatkaa matkaa eteenpäin ja etsiä Kartanolle uusi omistaja, joka olisi valmis sen ansaitseman kukoistuksen pitämään yllä ja jatkamaan sen pitkää historiaa.

Jos koskaan olet haaveillut asuvasi Kartanossa tai perustavasi maaseutumatkailualan yrityksen sellaiseen, niin nyt on erittäin harvinainen tilaisuus toteuttaa unelmasi ja tarttua toimeen. Ole yhteydessä, niin lähdetään tutustumaan!

Mh: 780.000 €

Kilometriä Jyväskylän keskustaan

Majoitushuoneita

Henkilön juhlasali

Tämän kohteen välityksestä vastaa

Jenni Ylämäki

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiLAT
040 746 6774
jenni.ylamaki@enberg.com

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous